De Vraag

VISplanner is een app waarin je o.a. kan vinden waar je wel of niet mag vissen – in combinatie met (g)een VISpas – en onder welke voorwaarden. De bestaande app raakte na vele jaren trouwe dienst gedateerd. Zowel aan de voorkant als de achterkant; techniek, vormgeving, inhoud, functies. De huidige wensen en eisen waren niet te verwezenlijken met een update, dus werd er gekozen voor een volledig nieuwe, toekomstbestendige app. Sportvisserij Nederland vroeg ons – als vaste partner – om een nieuw functioneel, gebruiksvriendelijk ontwerp te maken.

De oplossing

We zijn vanuit een proces-schema voor de backend begonnen met een functioneel/interactief ontwerp voor de frontend. Welke pagina’s en functies zijn er nodig? Hoe haalt de gebruiker het snelst zijn doel? De vormgeving van de interface (UI) werd geadopteerd van de MijnSportvisserij en Vispas-websites, omdat deze sites in elkaars verlengde liggen en dezelfde gebruikers kennen. Omdat de app in de nieuwe opzet ook als juridisch geldig document geldt, is de app ook als site via een webbrowser toegankelijk.

Het resultaat

De app heeft een frisse nieuwe start gekregen. Nieuwe functies erin, oude eruit. Nieuwe heldere vormgeving en verhoogde gebruiksvriendelijkheid. Koppeling met bestaande platformen en databases. Met andere woorden: sneller, duidelijker, relevanter en functioneler voor de gebruiker en efficiënter, effectiever en toekomstbestendiger voor Sportvisserij Nederland.

Hoe kunnen we jou helpen?

Heb je een vraag? Wil je onze visie op jouw vraagstuk?
Of wil je vrijblijvend eens kennismaken? Laat het ons gerust weten.